luni, 11 aprilie 2016

FABULOS / Pe Sestache-Marian a tras-o cu ACTE / Liderii PD si PNL Calarasi, "asociati" cu patronul Lemtrans

Mai mult de jumatate din platforma siderurgica "Siderca Calarasi" a fost rasa de pe fata pamantului. Activitatea are un scop precis: vanzarea pana la ultimul kilogram de fier vechi si, probabil, a celor cateva sute de hectare. "Termitele" care au navalit pe platforma siderurgica au taiat pana si utilajele din sectiile noi care nu au apucat sa functioneze nici o zi. Sursele noastre ne-au dezvaluit ca este posibil ca anumite utilaje noi sa fi fost valorificate ca atare, dar la pret de fier vechi. Zeci de mii - poate chiar sute - de tone de fier a fost vandut in beneficiul firmei Lemtrans, al carui patron este Constantin Bercaru. Cateva institutii ale statului se chinuiesc, fara succes, sa-si recupereze drepturile din valorificarea platformei siderurgice. Banii, si nu putini, curg intr-o singura directie.
In tot acest timp, politicienii de vaza ai judetului Calarasi au luat apararea, in cadrul unor intalniri oficiale, omului de afaceri Constantin Bercaru, actionarul majoritar al firmei Lemtrans, societate care vinde fierul vechi de pe platforma siderurgica. Politicienii, nimeni altii decat liderii Aliantei D.A., Marian Dinulescu, presedinte al organizatiei PD Calarasi si vicepresedinte al Consiliului Judetean, Constantin Dumitru, senator PNL de Calarasi, precum si primarul municipiului, Nicolae Dragu, vicepresedinte al organizatiei PNL Calarasi. Si ce daca?, ar spune apropiatii politicienilor ori ai omului de afaceri. Documentele pe care le-am obtinut de la Oficiul National al Registrului Comertului demonstreaza insa interesul financiar al familiilor celor trei politicieni, asociati in cateva firme cu rude ale actionarului majoritar de la Lemtrans, Constantin Bercaru. Partener de afaceri al omului de afaceri Constantin Bercaru a devenit si executorul judecatoresc din Calarasi Victor Serban, implicat in cateva executari silite suspecte pe platforma siderurgica. Cei enumerati mai sus sunt asociati prin copiii sau sotiile lor la trei firme, SC Megatour Company SRL Bucuresti, SC Lemtur Grup SRL Bucuresti si SC Curier XXL SRL Calarasi alaturi de fiica lui Constantin Bercaru

http://www.romanialibera.ro
Liderul PD Calarasi, reprezentat in afaceri de sotie 

Numele liderilor politici nu apar in nici una dintre firmele enumerate mai sus insa, au avut grija sa fie reprezentati de cei mai apropiati membri ai familiilor, copii ori soti. In cele trei societati comerciale enumerate mai sus, vicepresedintele Consiliului Judetean Calarasi, Marian Dinulescu (presedinte al organizatiei judetene PD Calarasi), este reprezentat de sotie, Emilia Dinulescu. Sotia liderului PD este actionara cu 14 procente la Lemtur, cu 10 procente la Curier XXL si cu 15 procente la Megatur Company. La aceasta din urma societate Emilia Dinulescu este si administrator, iar patronul Lemtrans, Constantin Bercaru, este reprezentat in toate cele trei firme de fiica sa, Ana Nicoleta Bercaru. 

Senatorul PNL si-a trimis fiul la inaintare 

Dumitru Constantin, senator PNL de Calarasi, nu a ratat nici el ocazia de a fi partener de afaceri cu Constantin Bercaru. Pentru a-si feri numele de o asociere directa cu patronul Lemtrans, senatorul s-a folosit de fiul sau, Dan Cristian Dumitru. La fel ca si colegul sau de Alianta, senatorul PNL este "partener de afaceri" cu Bercaru, prin intermediul copiilor. Fiul senatorului a devenit actionar la SC Lemtur Grup SRL, in luna octombrie 2005, cand ceilalti actionari au cedat fiecare cateva procente in favoarea "reprezentantului PNL". Printre cei darnici se numara fiica lui Constantin Bercaru si sotia liderului PD Calarasi. Dan Cristian Dumitru mai detine actiuni si la celelalte doua societati comerciale Megatur Company si Curier XXL. Printre actionarii de la Lemtur se afla si Victor Serban, executorul judecatoresc al carui nas de cununie este Costin Naghen, adjunctul Politiei Municipale Calarasi. 

Bercaru a fost darnic si cu primarul Nicolae Dragu 

In vara anului 2005, Constantin Bercaru a cumparat jumatate din actiunile SC Curier XXL SRL Calarasi. La scurt timp Bercaru cedeaza 35 la suta din actiuni sotiei presedintelui PD, Emilia Dinulescu, fiului senatorului PNL, Dan Cristian Dumitru, si primarului municipiului Calarasi, PNL-istul Nicolae Dragu, prin intermediul sotiei Nicoleta Dragu. Acesta din urma devine actionar la SC Curier XXL SRL, cu 15 la suta, iar celelalte rude ale alesilor locali cu cate 10 procente. 
Un alt actionar "servit" este fiul directorului general de la SC GEOMIN SA (firma de la care Bercaru a preluat creanta dubioasa de aproximativ 10.000.000 dolari), Bogdan Radu Popescu, care devine actionar cu 15 procente. De mentionat mai este si faptul ca societatile Lemtur si Megatur Company au sediul in aceeasi cladire cu Lemtrans, respectiv in Bucuresti, pe bulevardul Mircea Voda nr. 44.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu