miercuri, 30 martie 2016

EXPLOZIV / ATENTAT la sanatatea OAMENILOR / Spitalul in care "te imbolnavesti mai rau decat cand vii" /JEGUL din spitalul Calarasi-patronat de TRIPLETA penelista: Filipescu-Dinulescu- Dragulin


HORROR de spital județean ... 
dulapuri ruginite cu sertarele blocate pentru pacienți, geamuri cu tâmplărie de lemn nevopsit probabil de pe timpul lui Ceaușescu și închise cu cuie, calorifere de fontă ceaușiste, paturi vechi de care se trage ca de Sfântul Graal să fie CAS-ul mulțumit. 
Adevăr și minciună: Secții brici gen ATI, ultramoderne, șefă Secție deșteaptă și Secții uitate de Dumnezeu... Soluția - un an de secetă pentru mulgătoriile județene și banul jos pe secțiile jegoase pentru dotări. Apropos și de un manager... irită la maxim medicii buni, care vor să cam renunțe.




Zeci de copii din Calarasi sunt internati si tratati zilnic, in conditii inumane, in mizerie, printre mucegai si rugina, in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean.
Iar aceasta situatie nu se va schimba cel putin un an de azi inainte. Mai mult decat atat, la orice cutremur puternic, cladirea, incadrata in clasa II de risc seismic, se poate prabusi peste pacienti si peste angajatii spitalului.
De ce nu s-a facut nimic pana acum? Pentru ca au existat alte prioritati, spun cei de la Consiliul Judetean Calarasi, in administrarea caruia se afla de 8 ani unitatea medicala.
Reportaj cu camera ascunsa
De cum pasim in sectia de pediatrie, suntem avertizati de mamele care-si au copiii internati acolo ca am patruns intr-un focar de infectie. Peretii sunt scorojiti si mucegaiti, toaletele pline de rugina si mizerie, faianta sta sa cada, iar mobilierul are cateva decenii. Peste toate troneaza nepasarea angajatilor spitalului.
Mama: "Nu se face curatenie sau cand se face se spala cu un singur mop toate saloanele, cu o singura apa. Uite in chiuveta aia sa vezi ce e, in oglinzi. Nu se poate asa ceva."
Mama: "Aici te imbolnavesti de 1.000 de ori mai rau decat atunci cand vii. Sunt si gandaci, frig."
De teama ca cei mici sa nu se imbolnaveasca si mai tare, mamele fac ele curatenie in salon si isi aduc asternuturi de acasa.
Pana si personalul medical se plange de conditiile mizerabile, dar nu face nimic pentru a le schimba. Conducerea spitalului, responsabila de curatenie, a refuzat sa dea explicatii.
Nu doar sanatatea pacientilor si a angajatilor spitalului este in pericol, ci chiar viata lor. Corpul in care se afla sectia de pediatrie este incadrat in clasa a doua de risc seismic. Consiliul Judetean Calarasi, in administrarea caruia a trecut spitalul in 2007, ar putea incepe renovarea in cel mai fericit caz anul viitor.
Marian Dinulescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Calarasi: "Anul viitor o sa modernizam si incaperile. Noi, anul acesta, bagam 63 de milioane de lei vechi in consolidare."

Sa fie de capul vostru / stiti voi la cine ma refer si bine fac ca nu pun poze!
https://www.youtube.com/watch?v=HyNjvZBWbPo
https://www.youtube.com/watch?v=It9w_8Mjdlk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu